Dakkapel plaatsen kosten

en dakkapel laten plaatsen kost veel geld, maar vaak wordt er geen rekening mee gehouden dat het u ook geld oplevert. Immers de woningwaarde neemt toe door de extra kuub en omdat het fraaier oogt van buitenaf.

Dakkapel prijzen liggen ongeveer tussen de €2500,- en €4000,- en voor grote vrijstaande huizen oplopend tot €6000,-.

Standaard dakkapel

Een standaard dakkapel is 150 cm hoog en 250 cm breed. De prijzen bij dit soort veel voorkomende dakkapellen zijn als volgt:

  • Prefab dakkapellen vanaf €3500,-
  • Kunststof dakkapellen vanaf €2800,-
  • Houten dakkapellen vanaf €2500,-

 Kunststof Dakkapel Prijzen

Kunststoffen dakkapellen kiest u als u een voordelige prijs wilt betalen. Kunststof zorgt voor goede isolatie en heeft geen onderhoud nodig. U betaalt dus ook geen onderhoudskosten in de toekomst en dankzij de goede isolatie van kunststof vallen uw stookkosten lager uit. U bespaart door dit alles ongeveer €135 per jaar. Na een aantal jaren is dit dus bij uitstek de voordeligste dakkapel.

Polyester prefab dakkapel prijzen

De polyester dakkapel wordt in Nederland het vaakste geplaatst. De prijs bedraagt circa €3600 en polyester biedt veel voordelen. Als u een voordelige dakkapel zoekt die goed isoleert en weinig onderhoud vraagt is polyester aan te raden.

Extra brede dakkapel: 3,50 meter breed

U kunt er vanuit gaan dat per extra meter breedte de prijs met €700,- omhoog gaat. De prijzen zoals reeds eerder vermeld zijn voor een dakkapel met de afmeting 150 cm hoog en 350 cm breed dan als volgt:

  • Prefab dakkapellen vanaf €4200,-
  • Kunststof dakkapellen vanaf €2500,-
  • Houten dakkapellen vanaf €3200,-

Dakkapellen kosten berekenen

U kunt zelf invloed uitoefenen o de prijs van uw dakkapel door meerdere offertes aan te vragen en hierop in te spelen. U belt met de leverancier van de offerte die het beste aan uw wensen en budget voldoet, en stelt vragen of de materialen en de prijs. U kunt proberen actuele kortingen en aanbiedingen van andere dakkapellen specialisten te benoemen en aan de leverancier van uw keuze deze acties voor te leggen. Sommige leveranciers zijn dan bereid om een korting door te rekenen, maar meestal is dit niet het geval.

Dakkapellen kosten vergelijken
Door van te voren dakkapel offertes te vergelijken kunt u tot 30% besparen op uw dakkapel. Bij de goedkoopste variant van €2500 is dit al een prijsverschil van €750. Een hoop geld dat u kunt besparen door te onderhandelen over de prijs.

Direct dakkapellen leveranciers vergelijken

Als u nu dakkapel prijzen wilt vergelijken kunt u op onze website een aanvraag plaatsen. U ontvangt dan van maximaal zes dakkapel leveranciers uit de regio een offerte. U kunt vervolgens de beste offerte uitkiezen en de leverancier bellen voor een afspraak.